LSD

De drugsnaam LSD staat voor Lysergeenzuurdi-ethylamide. LSD is een molecuul dat wordt gebruikt als hallucinerende drug. Lysergeenzuurdiethylamide is een sterk tripmiddel, sterker dan bijvoorbeeld paddo’s. LSD wordt in enorm kleine hoeveelheden gebruikt. LSD papertrips bevatten gemiddeld zo’n 65 microgram LSD. Een microgram is één miljoenste deel van een gram. De gemiddelde dosis is dus 0,000065 gram. Echter heeft LSD al effect vanaf 20 microgram. Beginnende gebruikers nemen daarom vaak eerst een klein gedeelte van de papertrip. LSD papertrips zijn vaak dunne zegels met een plaatje en zien er uit als een soort van postzegel. LSD komt ook voor als hele kleine pilletjes, deze pilletjes worden ‘microdots’ genoemd. Ook bestaat er LSD in de vorm van dunne schilfertjes, vloeistof of in poedervorm.

LSD was vooral in de hippietijd populair. Het effect van LSD is dat je in een trip komt. Dit betekend dat je een veranderde waarneming krijgt. Je gaat dingen ervaren die er niet zijn. Vaak zijn dit ervaringen door middel van zien, horen en ruiken. Ook kunnen er ervaringen van voelen en proeven ontstaan. LSD kan er ook voor zorgen dat je zintuigen anders gaan werken. Je kunt dan bijvoorbeeld kleuren gaan horen en smaken gaan zien. Het effect wat met LSD wordt gezocht is een prettige blije tripervaring. Hiervoor is het noodzakelijk dat de LSD-trip in een vertrouwde rustige omgeving wordt ervaren. LSD kan tijdelijke creativiteit bewerkstelligen en is dan ook populair onder mensen die vaker tripmiddelen gebruiken bijvoorbeeld omdat ze kunstenaar zijn.

LSD geeft tolerantie/gewenning, het duurt een aantal dagen tot twee weken voordat een nieuwe inname van LSD zin heeft. Dit komt omdat je lichamelijk aan de LSD went en het na enkele dagen pas weer effect heeft. Daarnaast is er vaak tot wel twee weken nodig om de LSD trip te verwerken en heeft men in die tijd geen behoefte aan een nieuwe trip. De risico’s van LSD zijn onder andere een acute psychose, een enge doodservaring, angst, paniek, versterkte vervelende gevoelens en een enge ervaring met bijvoorbeeld de duivel. Je kunt daarnaast ook misselijk worden van LSD.

Wat men wilt voorkomen met LSD is de bad trip. Omdat de LSD trip tot wel 12 uur kan duren is een slechte/bad trip erg vervelend. Ook kan je lastig tot onmogelijk in slaap vallen onder invloed van LSD. Dit kan voelen als een ernstige nachtmerrie die je voor honderd procent bewust beleefd. De trip kan voelen alsof alles wat je ervaart de realiteit is. LSD is nauwelijks geestelijk verslavend en niet lichamelijk verslavend. Dit betekend echter niet dat LSD niet schadelijk is. Het is ernstig af te raden om LSD te gebruiken als je de volgende dag of de volgende twee dagen iets belangrijks te doen hebt of moet werken. Een ander vervelend gevolg van LSD kan zijn dat je herbelevingen krijgt. Het kan zijn dat tripervaringen terug kunnen komen, een behoorlijk gedeelte van de LSD gebruikers heeft hier last van. Echter niet iedereen ziet dit als een last. Sommigen ervaren dit als een gratis trip. Echter kan het wel terugkomen op een moment waarop je er niet op zit te wachten en kan dit zelfs gevaarlijk zijn. LSD staat op opiumlijst 1 en wordt dus gezien als harddrugs met een onaanvaardbaar risico. Handel in LSD wordt flink bestraft. LSD is door de vele risico’s geen populaire drug.

Geef een reactie