Ketamine

Ketamine is een chemisch gemaakte drug met een verdovende werking. Bij hoge hoeveelheden heeft ketamine ook een hallucinerende werking. De hallucinerende werking is een dissociatieve werking. Dit betekend dat er een scheiding van lichaam en geest ervaren kan worden. Bij lage hoeveelheden kan het zelf een stimulerende werking hebben. Het middel heeft dus veel tegenstrijdige werkingen. Ketamine is bekend onder de straatnamen Keta, special K, en K.

Over het algemeen wordt ketamine gesnoven. Snuifbare ketamine is een lijntje van fijne ketamine kristalletjes. De stofnaam van ketamine is ook gewoon ketamine. Ketamine is zo goed als de meest verslavende hallucinerende drug. Het risico op ongelukken is groot bij gebruik van ketamine omdat je bij grotere hoeveelheden behoorlijk gedesoriënteerd kunt raken.

Je kunt geestelijk verslaafd raken aan ketamine, er zijn geen lichamelijke onthoudingsverschijnselen bij ketamine. Ketamine is officieel een medicijn en wordt nog steeds gebruikt als verdovend middel. Het mag volgens de wet dus alleen door een arts aan een patiënt gegeven worden. Ketamine is lastig te doseren. Bij snuiven kan de dosis variëren van zo’n 15 tot wel 150 milligram. Je kunt vanaf tientallen grammen als snel niet meer normaal functioneren en maar beter gaan liggen. Een overdosis ketamine kan er net als bij heroïne voor zorgen dat je stikt in je eigen braaksel.

Geef een reactie