Cocaïne

Cocaïne is een veel gebruikte drug. Het is tot bijna 90% puur. Maar vaak is het heel vaak versneden met allerlei andere dingen. Cocaïne wordt soms versneden met middelen zonder effect zoals bakmeel maar ook cafeïne wordt soms aan cocaïne toegevoegd. Dit doen drugsdealers in alle lagen om zo meer winst te kunnen maken. Voor cocaïne is de meest gangbare prijs 50 euro per gram.

Cocaïne is een veel gebruikte harddrugs in Nederland. Het middel is afkomstig van de het cocablad. Met kerosine en andere organische middelen wordt er een soort pasta van de cocabladeren gemaakt. Daarna wordt het met zoutzuur bewerkt en wordt het cocaïnehydrochloride.

Cocaïne is een stimulerend middel. Daarnaast heeft deze drug ook invloed op emoties/gevoelens. Cocaïne kan voor een zelfverzekerd (soms te zelfverzekerd) gevoel zorgen. Overdreven zelfvertrouwen en het oppeppende effect kunnen de gebruiker erg agressief maken. Na gebruik kun je een een vervelend gevoel hebben. Je voelt je dan enorm lusteloos omdat alle reserves van prettige stofjes in je hersenen op zijn gemaakt. Dit moet weer vanaf de bodem worden aangevuld. Als je dit vervelende effect probeert op te heffen met een nieuwe dosis cocaïne ligt afhankelijkheid op de loer.

Cocaïne in combinatie met andere middelen heeft allerlei ongewenste effecten. Cocaïne in combinatie met alcohol is geen goed idee omdat het effect van cocaïne door alcohol onderdrukt wordt en andersom. Zo kun je figuurlijk gezien enorm de weg kwijt zijn maar het gevoel hebben dat je alles onder controle hebt. Zo maakt het dat cocaïne voor gevaarlijke situaties kan zorgen, dit komt door de zelfoverschatting. Ook cocaïne in combinatie met XTC of andere middelen is geen goed idee. Je hartslag en bloeddruk wordt dan nog extremer verhoogd. Bij cocaïne, speed, XTC, andere stimulerende middelen of een combinatie daarvan wordt de kans op een hartstilstand extreem veel groter. De kans op een hartaanval wordt tot wel tientallen malen groter als zonder deze middelen.

Van een gram coke worden 10 tot 20 lijntjes van gesnoven. De rookbare cocaïne wordt vaak crack genoemd. Een veel gebruikte benaming voor cocaïne in het algemeen is simpelweg ‘wit’. Ook wordt cocaïnehydrochloride vaak afgekort als cocaïne en cocaïne vaak afgekort als coke. Cocaïne is lichamelijk niet of nauwelijks verslavend. Maar dit ligt er wel aan hoe je het bekijkt. Je hersenen kunnen wel degelijk afhankelijk raken van cocaïne. Maar ondanks dat je brein deel van je lichaam is wordt dit een geestelijke verslaving genoemd. Je hebt dan bijvoorbeeld voor je gevoel een sterke drang om vaker, sneller en meer te gebruiken omdat je je zonder deze drugs niet lekker tot extreem neerslachtig voelt. In het hogere milieu wordt cocaïne voornamelijk gesnoven. Dit kun je makkelijker stiekem doen in openbare gelegenheden, bijvoorbeeld op het toilet. Snuifcocaïne wordt in alle lagen van de maatschappij gebruikt. Van uitgaande jongeren tot artsen, advocaten en rechters.

Onder daklozen en chronisch verslaafden wordt cocaïne bijna altijd gerookt in een pijpje of geïnhaleerd middels zilverfolie. Dit is dan de crack variant van cocaïne. Crack is meer verslavend dan snuifcoke omdat dit binnen enkele seconden in je bloed wordt opgenomen. Ook met cocaïne spuiten is dit het geval. Bij snuiven van cocaïne duurt het enkele minuten voordat het in je bloed zit. Cocaïne kan slaapproblemen, onrust, achterdocht, hartkloppingen en nog veel meer vervelende effecten veroorzaken. Vroeger werd cocaïne gezien als geneesmiddel en meer dan 100 jaar geleden zat het zelfs in de ‘coca’ cola. Met de kennis van nu is echter bekend dat cocaïne een

gevaarlijke en verslavende harddrug is. Ook in kleine hoeveelheden.

Coke kent geen onschadelijke dosering. Bij speciale testcentra kun je cocaïne laten testen en kijken wat er allemaal door heen is gemengd. Cocaïne is gemiddeld genomen meer dan 50% puur. De rest is andere troep. De dealer heeft het ook van een dealer en vaak weet niemand wat er precies in zit. Soms is het zo versneden dat het feitelijk bijna geen effect heeft. Soms kun je wel denken dat cocaïne effect heeft terwijl de dosering enorm laag is. Dit komt door de andere troep dit door je neus gaat. Ook kan er dan een placebo effect optreden.

Meer dan de helft van de cocaïne komt uit Colombia. Vroeger kauwden mensen op de bladeren maar dit gebeurd niet meer. Er zit nog geen één procent cocaïne in de cocabladeren. Cocaïne kan de seksualiteit ernstig verstoren. Tot impotentie als gevolg. Verslaving van Cocaïne ligt als snel op de loer. Je hebt namelijk steeds meer nodig om het zelfde effect te krijgen. Ook is het verschil tussen onder invloed zijn en niet zo groot dat er vaak snel opnieuw wordt gebruikt. Al snel kun je niet meer zonder. Dit kan zo ineens omslaan. Cocaïneverslaving kan erg plotseling optreden.

Van cocaïne kun je een psychose krijgen. Ook kun je het gevoel krijgen dat er beestjes onder je huis zitten. Je kunt jezelf dan helemaal open krabben. Ook kan cocaïne je gedrag erg negatief beïnvloeden door onder andere ongevoeligheid, arrogantie en agressie. Cocaïne is extreem schadelijk voor de neusslijmvliezen. Ook kun je het hele neusschotje weg snuiven. Sommige mensen kunnen niet tegen cocaïne en overlijden door een kleine dosis. Bij anderen is een dosis van enkele grammen dodelijk. Cocaïneverslaving is erg hardnekkig. Het verlangen naar cocaïne kan enorm groot zijn. Er zijn mensen dit letterlijk alles doen voor een kleine dosis. Als je verslaafd bent hebt je altijd cocaïne nodig. De werking duurt nooit meer dan een half uur, dan is er weer een nieuwe portie nodig. Cocaïneverslaafden spenderen tot wel 3.000 euro per maand of soms nog meer aan cocaïne. Veel verslaafden gaan crimineel gedrag vertonen om in hun verslaving te voorzien. Dit is het toekomstperspectief van een gebruiker. Als je problemen hebt of verwacht door je gebruik kun je hulp krijgen bij een verslavingszorginstelling.

Geef een reactie