Amfetamine speed

Amfetamine is een synthetische drugs. Dit betekend dat het geen natuurlijke drug is maar dat het gemaakt is in een laboratorium. Het is een wit poeder wat voornamelijk wordt gesnoven. Vaak is het vermengt met bijvoorbeeld paracetamol of cafeïne. Amfetamine wordt vaak Speed of Pep genoemd. Omdat Speed illegaal is wordt het voornamelijk gemaakt in illegale laboratoria. De bijnamen Speed en Pep zeggen al wat voor soort middel Amfetamine is, namelijk een oppeppend/stimulerend middel.

De werking van speed is dat het Adrenaline nabootst. Daarnaast zorgt Amfetamine ervoor dat de stoffen Noradrenaline en Adrenaline meer vrijkomen en extra lang doorwerken. Als de Speed is uitgewerkt zul je ervaren dat je een tekort aan deze stoffen hebt, dit voelt dan als een kater. Amfetamine heeft dus lichamelijke en psychische effecten. Je kunt dus ook lichamelijk en psychisch afhankelijk worden van Pep. In tegenstelling tot bijvoorbeeld crack heeft Amfetamine een lange werking tot wel 8 uur en kan soms nog langer aanhouden. In Amerika wordt er voornamelijk Methamfetamine als drugs gebruikt. Methamfetamine (ook wel Crystal Meth genoemd) heeft een werking tot wel twee keer zo sterk als gewone Amfetamine (Speed). Crystal Meth heeft ook een langere werking en is nog meer verslavend. In Nederland wordt ‘Meth’ bijna niet gebruikt. Veel mensen zien dit als extreem gevaarlijke drug in vergelijking met Pep. Maar eigenlijk is Amfetamine hetzelfde als Methamfetamine alleen dan iets minder sterk.

Amfetamine is vroeger voorgeschreven als afslankmiddel. Ook werd de Speed op grote schaal voorgeschreven door Hitler aan zijn soldaten. Ook aan de Amerikaanse kant werd Pep grootschalig voorgeschreven aan soldaten die bijvoorbeeld de wacht moesten houden om zo extra alert te kunnen zijn. Ook kan Speed als doping gebruikt worden voor sporters. In de moderne topsport zul je dit alleen niet zo snel tegenkomen omdat de Amfetamine je extreem kan laten zweten en je hartslag erg hoog op kan lopen. Speed wordt nog wel veel gebruikt onder arbeiders en feestgangers. Er zijn bepaalde feesten waar veel speed wordt gebruikt. Zo zoeken gebruikers elkaar op. Dit zijn vaak de feesten met harde muziek waarop in snelle bewegingen wordt gedanst, voorbeelden hiervan zijn techno, hardcore en hardstyle.

Speedgebruik is vooral te herkennen aan tandenknarsen, grote pupillen, veel zweten en erg hyperactief zijn. Soms wordt het ADHD medicijn ‘methylfenidaat’ (Ritalin) als Speed gebruikt door mensen die geen ADHD hebben. De gebruiker van Ritalin heeft vaak niet door dat hij/zij een soort harddrugs aan het gebruiken is omdat het een geregistreerd geneesmiddel is.

Speed in Combinatie met antidepresiva kan ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Amfetamine in combinatie met Anti-psychotica kan de hele werking van de anti-psychotica tegengaan waardoor de gebruiker weer meer psychotisch wordt. Pep / Speed / Amfetamine kan erg verslavend zijn omdat de tolerantie erg hoog ligt. Je hebt op een gegeven moment tot wel 20 keer zo veel nodig als de eerste keer gebruik om hetzelfde effect te krijgen. Ook kan de gebruiker van speed het idee hebben dat hij of zij zonder de Pep niet meer goed kan functioneren. Je wordt zo snel afhankelijk van het middel. Speed verhoogt het risico op psychotische stoornissen en kan schizofrenie opwekken.

Geef een reactie